Prindere balustrada lateral sau deasupra

Prindere balustrada lateral sau deasupra

Cand se ajunge la finisarea scarilor sau teraselor apare o problema des intalnita, prindere balustrada lateral sau deasupra !

Sfatul nostru este in functie de caz.

1. – Daca se monteaza deasupra pe suprafata respectiva, scari imbracate in diverse materiale sau terase acoperite, apar doua probleme:

* Atunci cand se face montajul exista posibilitatea deteliorarii prin gaurire a materiale de acoperire (gresii speciale, piatra, granituri, in general atunci cand se folosesc placi mari greu de reparat).  

* Diminuarea spatiului general al treptei, terasei, balconului, etc., cu cel putin 7~8 cm.

Cu toate aceste dezavantaje, prinderile pe suprafata de sus sunt mai estetice comparabil cu cele laterale, picioarele care apar sunt mici si destul de ascunse.

 2. – Daca se monteaza lateral pe scara, parapet, planseu, etc.,  nu este afectata cu nimic suprafata acoperita dar apare un usor inconvenient datorat prinderilor din lungul balustradei care strica putin din estetica generala a lucrarii. Vezi pozele de mai jos. Deasemenea nu este diminuat cu nimic din suprafata utila a spatiului ingradit.

Exista si cazuri in care datorita spatiului nu se pot face prinderi laterale. In aceasta situatie putem face montajul cu “aruncare pe treapta” sau “cu aruncare pe planseu”, “sarituri”. In acest fel se prinde lateral dar balustrada va fi pozitionata tot deasupra treptei sau planseuilui, vezi pozele de mai jos.

De ce nu se monteaza inainte de finisare balustrada? O buna intrebare des intalnita … pentru noi cei care facem balustrade si le montam ne-ar avantaja montajul in stadiul incipient al finisarii chiar in faza de beton “la rosu”. Nu mai trebuie sa protejam diversele amenajari si totul ar merge mult mai repede dar toti cei care ar veni dupa noi ar lucra mult mai greu sau le-ar fi chiar imposibil anumite lucrari. Imaginativa cum ar putea ocoli un “meserias” o prindere in beton sudata a unei balustrade ! Simplu, din mai multe bucatele inestetice sau sunandu-ne.

Toate aceste aspecte le discutam cu clientii in momentul vizionarii lucrarilor si in functie de caz adoptam cea mai buna varianta. 

Pentru mai multe modele si preturi va rugam vizitati paginile noastre.

Astept intrebari si completari pe forum. Va multumesc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *