Grilaje din fier forjat pentru siguranţǎ, design, funcţionalitate

Grilaje din fier forjat pentru siguranţǎ, design, funcţionalitate

Grilaje din fier forjat, problemǎ delicatǎ, mereu de actualitate in ţarişoara noastra care paşeşte incet, timid inainte… M-am decis sa dezvolt acest subiect in urma nenumaratelor discuţii purtate cu diverse persoane interesate de acest subiect.

Fǎrǎ discuţie pe cat de “primitivǎ” este soluţia pe atat de eficientǎ inpotriva eventualelor infracţiuni. Da, infractiuni, pentru ca din acest motiv 90% dintre clientii nostri ne contacteaza in acest sens.

Daca stati la parter, aproape indiferent de zona, central sau periferie, la sat sau la oras vulnerabilitatea in fata unui eventuale spargeri a locuintei dumneavoastra este deschisa. As vrea sa pot spune ca solutiile moderne, camere video, sisteme de alarma, pot evita montarea acestor grilaje din fier si va acorda linistea din concediu sau alt moment sensibil. Din pacate simtul civic, care ar trebui sa functioneze in primul rand in cazul unei alarme inaintea sesizarii firmelor de paza si securitate lipseste cu desavarsire si este un alt subiect. Cand oare ati mai vazut pe cineva sa sara in apararea semenului sǎu… poate in filmele de la Hollywood.

Nu intamplator am adus in discutie serviciile firmelor de securitate, care, in primul rand “pazesc dar nu garanteaza” si in al doilea rand implica un contract cu consecinte financiare, un abonament  pe care nu oricine este dispus sa-l suporte. In acest sens grilajele devin inevitabile pentru majoritatea oamenilor in astfel de situatie.

Odata stabilita necesitatea grilajelor din fier sunt cateva aspecte de care ar trebui sa tineti cont.

Functionalitate

Acordarea grilajelor cu specificul ferestrelor pentru care sunt montate. Atentie la deschiderile ferestrelor, sǎ nu vǎ autoblocati, in general ferestrele se deschid in interior si deci nu este o problema, dar am vazut multe exceptii. Atentie la distanta grilajului fata de fereastra si modelul acestuia in vederea curatarii ferestrelor fixe. Din motive de economie financiara, foarte multe ferestre au o parte fixa, care nu se deschide niciodata, odata montat grilajul care se presupune ca este definitiv si fix va ingreuna simtitor posibilitatea spalarii si intretinerii. In acest sens am executat grilaje care se pot deschide asemeni unei usi pentru diverse situatii.

Siguranta

Siguranta structurii grilajelor este deasemenea un element important, acesta fiind si scopul lor. Recomand modele care nu au spatii mai mari de 12 ~ 15 cm, mai exact un spatiu suficient unui copil sa intre. Fierul folosit  in model recomand minim de 10/10 mm fier plin, ideal un minim 12/12 mm. Prinderea grilajului  pe cat posibil fara elemente gen suruburi, conexpane si alte elementa care ulterior se pot desface. Recomand sudarea pe pozitie pe cat posibil cu ancorarea pe partrea cealalta a zidului, realizabil usor in cazul constructiilor noi, sau nefinisate la interior.

Design

Impresia artistica ramane la latitudinea fiecaruia dar un aspect as dori sa-l punctez, priviţi grilajele si din interior nu numai din exterior cum au tendinţa majoritatea. Atenţie la ce imagine doriţi sa vedeţi pe fereastrǎ, poate fi ceva agreabil, chiar placut sau sobru si rece. Nu fac exceptie cei care doresc grilaje numai pentru aspectul decorativ, in acest caz recomandarile sunt minime.

Trebuie sǎ adaug si cazurile excepţionale cand grilajele sunt montate pentru siguranţa celor din incapere, oameni cu diverse dizabilitati, caz in care sunt de evitat complet modelele care ar putea pune in pericol sanatatea acestora: forme ascutite, varfuri, fiare cu terminatii libere, frunze, etc.

Atat momentan despre acest subiect legat de grilaje din fier forjat.

Va multumesc si astept intrebari si completari pe forum.

In atelierul nostru faurim modele deosebite si multe altele. Pentru cateva preturi puteti consulta si paginile urmatoare –  pret porti si garduripreti balustradepret inchideri balcoane si terasepret grilajepret copertine si marchizepret decoratiuni diverse.

Porti si Garduri Fier Forjat     Balustrade Fier Forjat    Balcoane si Terase     Copertine si Marchize     Grilaje Fier Forjat      Magazin 

Ne puteti gasi si pe Facebook 

Ne puteti gasi si pe bizoo

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *