Culoarea fierului forjat la diferite temperaturi

Culoarea fierului forjat la diferite temperaturi

Cand fierul este pregatit sa devina fier forjat?

Cand este momentul sa faca cunostinta cu ciocanul?, Cand este momentul de scos din forja?

In general la aceste intrebari la nivel de meserias se raspunde dupa culoare … culoarea fierului forjat.

Stiind ca fierul are punctul de topire la 2800°F sau 1538°C grade Fahrenheit respectiv Celsius, unde este punctul ideal de forjare. In poza de mai jos in functie de temperatura (fierul moale, brut) Ol37. Otel normal pentru constructii metalice denumit si otel “moale” sau “ductil” (echivalent Fe360 /Euronorm), trece prin diferite culori.

Culoarea fierului forjat la diferite temperaturi
Culoarea fierului forjat la diferite temperaturi

Pentru a deveni fier forjat rezulta atingerea temperaturii de ~ 2500°F sau 1371°C. Din acest punct fierul poate fi modelat in diverse forme devenind de consistenta unei plasteline, dar foarte sensibil la atingerea cu pielea

Din acest punct de temperatura 2800°F sau 1371°C cu cat se incalzeste mai tare devine mai moale, ajungand lichid pana la punctul de fierbere al fierului de 5181°F sau 2861°C.

Din acest motiv forjarea fierului nu se poate face decat cu echipamente specifice care pot ridica temperatura la asemenea valori.

Va multumesc si astept intrebari si completari pe forum.

In atelierul nostru faurim modele deosebite si multe altele. Pentru cateva preturi puteti consulta si paginile urmatoare –  pret porti si garduripreti balustradepret inchideri balcoane si terasepret grilajepret copertine si marchizepret decoratiuni diverse.

Porti si Garduri Fier Forjat     Balustrade Fier Forjat    Balcoane si Terase     Copertine si Marchize     Grilaje Fier Forjat      Magazin 

Ne puteti gasi si pe Facebook 

Ne puteti gasi si pe bizoo

Haideti pe pagina dedicata artei fierului forjat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.