Broasca pentru poarta si portita de exterior

Broasca pentru poarta si portita de exterior

Broasca pentru poarta si portita de exterior specificatii si caracteristici, cateva aspecte esentiale intr-o forma simpla si punctuala.

In functe de tipul de poarta cele mai des intalnite sunt pentru porti culisante sau porti batante.

Pentru porti culisante, vezi poza de mai jos, este o broasca specifica a carei “limba” de blocaj se ridica si coboara atunci cand este actionat manerul shild-ului blocand astfel la inchidere poarta.

Acelasi principiu se regaseste si in cazul portilor mici culisante, mai rar intalnite, vezi poza de mai jos.

 Acest gen de inchideri au avantajul ca permit blocarea si asigurarea facila si eleganta a portilor dar au si dezavantajul inutilitatii in cazul automatizarii portilor, caz in care trebuiesc excluse. Datorita dimensiunilor putin mai mari, in cazul portilor culisante mari, necesita o caseta special destinata si atent facuta pentru a nu permite accesul apei de ploaie care poate deteliora mecanismul. Inca un punct de vedere este pretul usor crescut comparativ modelelor similare celorlalte tipuri de porti clasice.

Pentru porti batante, clasice, cu deschidere laterala broastele sunt cele comune vezi pozele atasate mai jos.

Se gasesc inclusiv cu dimensiuni reduse care pot fi incastrate in cadrul portilor fiind astfel destul de bine protejate.

O situatie mai speciala este in cazul portilor mari cu doua aripi, moment in care datorita desciderii ample a aripilor zavorul de siguranta al “broastei” nu mai poate asigura poarta. In acest caz trebuie sa se asigure prima aripa care se inchide cu un blocaj in paviment inaccesibil din exterior. Astfel inchiderea celei de-a doua aripi cu o broasca simpla va putea fi sigura. Este caracteristica portilor opace, acoperite partial sau in totalitate cu diferite materiale, lemn, tabla, policarbonat (mai vulnerabil), etc.

  Nu trebuie uitat butucul cu chei care asigura broasca indiferent de model recomand de buna calitate impreuna cu toate celelalte elemente datorite exteriorului supus la diverse intemperii. Butucul nu trebuie sa iasa mult in exteriorul shildului, devenind astfel vulnerabil spargerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *