Balustrade din fier forjat cu mana curenta din lemn

Balustrade din fier forjat cu mana curenta din lemn

Nobil si elegant, lemnul in combinatie cu fierul forjat se completeaza perfect, cedand din caldura lui elementelor reci din fier. Aceasta completare nu este doar la nivel artistic si spiritual, mana curenta din lemn fiind fizic mai calduroasa si placuta la atingere decat fierul forjat.

Balustradele din fier forjat, de la interior in general, le recomand utilizarea mainii curente din lemn. La exterior pastrez aceeasi recomandare dar cu mentiunea ca lemnul, periodic, trebuie intretinut cu diferite produse caracteristice.

Tehnic

Din punctul de vedere al esentei de lemn folosite noi utilizam in general doua tipuri, lemn de brad (rasinos de esenta moale) sau lemn de stejar (esenta tare). Pretul pentru stejar este de 20 euro/ml iar pentru brad 12 euro/ml (pret final disponibil pentru lucrarile executate cu noi). Diferenta intre cele doua este semnificativa in favoarea stejarului, esenta tare care dispune de o rezistenta mult mai mare, durabilitate, aspect in timp etc., un plus la toate capitolele in aceasta utilizare. Aceeasi diferenta semnificativa este relevanta si in pret, stejarul este in general de doua ori mai scump decat bradul. La prima vedere, impresia artistica, cele doua tipuri nu se deosebesc foarte mult   putand fi tratate cu diverse lacuri colorate care le aduc la acelasi numitor comun al imaginii generale.

Aspect

Mana curanta din lemn poate reprezenta un punct de focalizare al intregii imagini a balustradei, modelul fierului in anumite cazuri poate cadea pe locul doi. Spun asta in cazul celor care vor sa optimizeze la maxim cheltuielile cu balustradele din fier si fier forjat. In imaginile alatura am exemplificat un model de balustrade din fier, modest, care este foarte bine pus in valoare de mana curenta din lemn formand o imagine de ansamblu deosebita.

Profilul  Omega “Ω” al mainii curente este ideal pentru a putea fi cuprins cu mana. Pe partea inferioara este prevazut un canal in care se ingroapa platbandul suport din fier, gaurit din loc in loc pentru a se putea fixa mana curenta cat mai discret fara suruburi vizibile. Aceste profile sunt confectionate  special in atelierele noastre www.loby.ro si au marele avantaj ca sunt facute la dimensiunile cerute, fara inadituri, completari si alte imbinari inestetice, in magazinele de specialitate aceste maini curente se gasesc la dimensiuni exacte de 150 cm sau 200 cm.

Lemnul masiv din care sunt confectionate permite in timp posibilitatea reconditionarii perfecte in cazul uzurii sau a diferitelor urme de lovituri.

Atat momentan despre acest aspect legat de balustrade din fier forjat.

Va multumesc si astept intrebari si completari pe forum.

In atelierul nostru faurim modele deosebite si multe altele. Pentru cateva preturi puteti consulta si paginile urmatoare –  pret porti si garduripreti balustradepret inchideri balcoane si terasepret grilajepret copertine si marchizepret decoratiuni diverse.

Porti si Garduri Fier Forjat     Balustrade Fier Forjat    Balcoane si Terase     Copertine si Marchize     Grilaje Fier Forjat      Magazin 

Ne puteti gasi si pe Facebook 

Ne puteti gasi si pe bizoo

2 păreri la “Balustrade din fier forjat cu mana curenta din lemn”

  1. Buna seara,
    Se pot alege mai multe variante de culoare pentru tratamentul lemnului, si cand spun asta ma refer la acele lacuri colorate. Personal as dori o culoare putin exotica, mahon, de exemplu.
    Va multumesc.

    1. Practic se poate alege orice culoare disponibila in magazinele de specialitate, inclusiv nuantele exotice „mahon”. In oferta noastra generala este inclus „stejar rustic”, pentru alte nuante la cerere. La montaj lemnul este perfect uscat, curat si finisat putandu-se alege orice varianta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.